Yakıtsız uçak için destek bekliyor

Hasan Hüseyin Yeni radara yakalanmayan, güdümlü füzelerce vurulamayan, yakıtsız uçak projeleri için destek istedi.

Yakıtsız uçak için destek bekliyor
Yakıtsız uçak için destek bekliyor
GİRİŞ 23.05.2015 13:56 GÜNCELLEME 23.05.2015 13:56
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İzmir'in Kınık İlçesi'ndeki Dündarlı Mahallesi'nde 40 yaşındaki Hasan Hüseyin Yeni, geliştirdiği radara yakalanmayan, güdümlü füzelerce vurulamayan, havada yakıtsız binlerce kilometre uçan uçağın da aralarında bulunduğu projeleri bulunduğunu öne sürerek, bunlar için destek istedi.

Projesini kendisine vatandaşlık veren ABD'de uygulamaya konabileceğini belirten Yeni, "Türk'üm ve Müslüman'ım. Bu nedenle öncelikle ülkeme hizmet etmek istiyorum" dedi.

Aslen Bergamalı olan Hasan Hüseyin Yeni, 2002 yılında, 'Yakıtsız Uçak Projesi' ile adından söz ettirdi. Ortaokul 2'nci sınıftan itibaren eğitime son veren Yeni'nin ulusal basında geniş yer bulan projesi, o dönemde olabilirliği üzerinde tereddütlere neden oldu.

O dönemdeki tüm basın açıklamalarını Türk Hava Kuvvetleri'nde görevli istihbarat subaylarının istediğini öne süren Yeni, şöyle dedi:

"O dönemde orduda 'Korgeneral' rütbesi ile görev yapan E.K. başkanlığında Hava Lojistik Komutanlığı'nda 7.5 saat süren brifingle projemin olurluğu kabul edilmiş fakat bunu çok gizli anlaşmalar nedeniyle hayata geçirtmenin o anki koşullarla mümkün olamayacağı dile getirilmişti.

Bu süreci aşmanın mantıklı yolu, bu projeyi kamuoyuyla basın aracılığı ile paylaşıp, ulusal bir kamuoyu desteği ile projemi hayata geçirtebilmenin önünü açmak istenmişti. Fakat istenilen amaca yaşanan ekonomik ve siyasi krizler nedeniyle ulaşılamadı. AK Parti'nin yaşadığı sıkıntılı süreçlerde buna eklenince ister istemez uzun bir bekleme dönemine girildi" dedi.

EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

Bu süreçte yarım kalan eğitimine devam eden Yeni, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü 'Üstün Onur Belgeleri' ve 'Mezun Onur Belgesi'yle başarıyla tamamladı. Eğitimine devam ederken ABD'den davet aldığını aktaran Yeni, şöyle dedi:

"Belirli zaman periyotlarında bu ülkeye gidip, orada araştırmalarda bulundum. ABD Hükümeti vatandaşlık verdi. Şu an ABD kimliğim, sosyal güvenlik kartım ve bu ülkeden alınmış ehliyetim var.

Aynı zamanda da sivil havacılıkta çok hafif hava araçları kategorisinde olan 'Microlight' hava aracının uçuş eğitimini aldım ve elimde 'Pilot Lisansım' bulunmaktadır. Yine Denizcilik Müsteşarlığı'nın açtığı eğitimlere katılıp 'yat kaptanı' oldum.

24 metreye kadar olan yat ve tekneleri kullanabilmekteyim. Kısaca bu duraklama dönemini hem uçak projem ve diğer bazı diğer projelerimin AR-GE'leri üzerinde çalışarak geçirdim. Şu an New York'ta ikinci üniversite eğitime başladım."

PROJENİN DETAYLARINI İLK KEZ PAYLAŞTI

1990 yılında azalan petrol yakıtlarına karşı alternatif olacak hava ile çalışan uçak motoru projesinin detaylarını ilk kez payşacağını belirten Yeni, şunları söyledi:

"Petrol ve türevleri ile çalışan uçaklar günümüz teknolojisine göre söylemek gerekirse jet motoru üzerinde bir türbin sistemi ile püskürtülen yakıtın basınç ve hava ile yanması sonucu oluşan bir sistemdir.

Beni, hava ile çalışabilecek olan uçağımın şeması çok daha farklı. Havayı sıkıştırma özelliği ile 300 psi atmosferik basınç ile yüksek bir trans tepki oluşturarak ileri hareket enerjisi sağlayacak. Aynı zamanda kendi kendine enerji üretecek.

Petrolle çalışan bütün hava araçları belli bir zaman ve belli bir mesafe gittikten sonra yakıtı bittiği için inip yakıt alma zorunda. Fakat benim projemde, uçak, hava yani atmosfer denilen stratosfer tabakası 40 bin ve 45 bin feet irtifa noktasında kullanıp hareket ettiği ve havayı kullanarak kendi kendine enerji ürettiği için binlerce kilometre ve kıtalar arası uçabilme özelliğine sahiptir.

Aynı zamanda uçakların güdümlü füzeler gibi vurulma risklerine karşı en büyük sıkıntı noktası kullandığı yakıttır. Egzostan çıkan sıcak gazlar güdümlü füzelerin direk kilitlenme noktası oluşturarak uçağı imha ediyor.

Projemedeki uçakta yakıt kullanılmadığı için bu risk de ortadan kalkıyor. Farklı bir dinamik yapı kullanmamdan dolayıda yakıtsız uçağım radarlara daha düşük eko sinyal gönderiyor.

Bu da uçağın küçük bir kuş gibi yansıtıp, radarlara yakalanmama denilen 'jift teknolojisine' sahip olmasını sağlıyor. Özetle, radara yakalanmayan, güdümlü füzelerce vurulamayan, havada binlerce kilometre uçan muazzam bir uçak projesi.

ABD, bu projemin bazı bölümlerini duyduktan sonra beni kendi vatandaşlığına aldı. İstesem bu projemi orada hayata geçirebilirim. Ancak, ben bir Türk'üm ve bir Müslümanım. Ülkeme hizmet etme inancı taşıyorum. Her ne kadar ABD şu an ikinci ülkem ise de ben kendi ülkeme hizmet etmek istiyorum."

Aynı zamanda turist rehberliği yapan ve iki kişilik uçağı ile turist gezdirerek geçimini sağlayan Yeni, tamamladığı diğer projelerini ise şöyle sıraladı:

"AR-GE Projesi, Süper Beyin Gücü Projesi, Mermi Projesi, Cep Telefonunu Bombaya Çevirme Projesi, Mayın Hazine ve Arazi Tespit Cihazı Projesi, Hava ile Çalışan Tank ve Kara Taşıtı Projesi, Hava ile Uçan Füze Projesi, Güdümlü top Mermisi Projesi."

Hasan Hüseyin Yeni'nin bu projelerinin ayrıntıları şöyle:

* AR-GE PROJESİ: Çekirdek bir beyin gücünün öncülük ve başkanlığında kurulup projesi olan herkesin katılabileceği "Teknolojik Buluş - İcat, Tasarım, Üretim" ilkesinde faaliyet yapacak dev bir bilim laboratuvar merkezi. Laboratuvarda, devlet ve millet olma adına gereksinim taşıyan teknolojik ve askeri alanda başta olmak üzere her konuda tasarım yapılıp, üretilebilecek.

* SÜPER BEYİN GÜCÜ PROJESİ: AR-GE'de kendini en az 2 proje ile ispat etmiş üstün süper zeki beyinlerden müteşekkil çok özel yetkilerle çok gizli projelerin üretileceği süper beyin gücü projesi.

* MERMİ PROJESİ: Örnek bir G3 piyade tüfeğinin ya da 9mm bir tabancanın mermisinin dörtte biri oranında daha az barut kullanarak, silah üzerinde hiçbir modifikasyon yapmadan bir tankı delip geçebilen mermi projesi.

* CEP TELEFONUNU BOMBAYA ÇEVİRME PROJESİ: Tekli ya da çoklu cep telefonlarına (binlerce telefona aynı anda) gönderilecek bir sinyalle (özel frekansla) cep telefonunun pilini süre - zaman kontrollü patlatma (bombaya dönüştürme) projesi.

* MAYIN, HAZİNE VE ARAZİ TESPİT CİHAZI PROJESİ: Radar teknolojisini kullanarak özel bir donanımla yatay sinyal göndererek 2 km yatay açıda onlarca metre yeraltını, kapalı yer ve mekanları (bir bina) 3 boyutlu olarak anlık veri vererek görebilme projesidir.

Dedektör gibi elle arazi ya da bölge üzerinde dolaşarak manuel tarama ile değil bir araba içerisinden bile sinyal göndererek yer altını ve yer üstünü görebilmek mümkündür. Örneğin bir binaya bakıldığında içeride kaç kişi var? Konumları nedir?

Ceplerindeki paraların çap ve yarıçaplarını ölçerek özgül ağırlığından, ağırlığını bulmaya kadar hassas tespit etme cihaz projesi. Gizli hiç bir şey kalmamakta, yer altını ve yer üstünü 3 boyutlu olarak görebilmek mümkün olmaktadır.

* HAVA İLE ÇALIŞAN TANK, ARABA - KARA TAŞITI PROJESİ: Petrol ve türevi yakıt kullanmadan ikmalsiz sürekli çalışıp kullanılabilecek neredeyse sıfır maliyetle saatte 200 km'nin üzerinde hız yapabilecek yeni kara taşıtı projesi.

* HAVA İLE UÇAN FÜZE PROJESİ: Petrol ve türevi yakıt kullanmadan ses hızının 3 katı hızına çıkıp sınırsız menzile sahip yakıtsız füze projesi.

* GÜDÜMLÜ TOP MERMİSİ PROJESİ: Yüzlerce hatta binlerce km menzile sahip herkesçe bilinen top ve mermisi kategorisinde olup ama uydu güdüm kontrollü yeni top mermisi projesi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar adamın biri zakkum ağacından kansere çare buldum dedi adama etmedikleri kalmadı adanda şimdi abd de ilacını üretiyor bizde parayla alırız artık
    Cevapla
  • fatura 8 yıl önce Şikayet Et
    kurcalasan her ay 300 - 400 tl yakıt parası ödüyordur evinde. Kalkmış "yakıtsız uçak " ütopyasıyla milletin zamanını çalıyor. Gerçi bu tiplerden çok bunları önemseyenlerin tedaviye ihtiyacı var!
    Cevapla
  • fatura 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum ne kadar haklısınız evi de kendisine ait olmayan, girmesi yasaklanmış bir evde muhabirleri çağırarar evli bir kadının evinde çekim yapması ve Dündarlı mahallesinde ki, ikametgahı ise üflesen üzerine yıkalacak nitelikte, utanmadan pilot kıyafeti de giymiş maskara, önce kendinden olan çocuklarına sahip çıksın, babalık yapsın sonra başkasının nikahlı karısını da muhabire eşim mahremim diye de çekim yapmasına müsaade etmeyecek kadar tedavilik.
    Cevapla
  • karsli 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayalde olsa denenmeli cunku hersey hayale baslar haylereri olmayan bir millet mellet olamaz bu projelerinden bitanesi dahi yapilabilir olsa oda bir kardir memleket icin
    Cevapla
  • ufuk 8 yıl önce Şikayet Et
    bu porogeyi amerikaya verirse allah muslumanlrin belasini vermiyor muslumanlar kendi belasini veriyor demektir, amerika nin elindeki her porojeye israil sahiptir , bu poroje yapildiktan sonra bu kisiye verecekleri ilacla butun hafizasini yok olacak sagliginda yok olacak, cunku amerikan kanunlarinda bu var.
    Cevapla
  • Yeni Türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence desteklenip ilerlenebildiği kadar ilerlenmel i adam fikir üretmiş sizin gibi boş oturup boş düşünmemiş saygılı olun ona bizim ilerlemek için böyle uç fikirli insanlara ihtiyacımız var..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle