Ankara-İstanbul 75 dakikaya inecek

Ankara'yı İstanbul'a doğrudan bağlayacak yeni hızlı tren hattıyla iki şehir arasındaki süre 1 saat15 dakikaya düşecek

Ankara-İstanbul 75 dakikaya inecek
Ankara-İstanbul 75 dakikaya inecek
GİRİŞ 09.05.2015 12:26 GÜNCELLEME 09.05.2015 12:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Eski Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasında yapılacak yeni hızlı tren hattıyla ilgili, "Köseköy'den itibaren yeni bir hatla üçüncü köprüye, oradan Kapıkule'ye kadar uzanan bir sisteme dönüştüreceğiz" dedi.

ESKİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Habertürk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ankara'yı İstanbul'a doğrudan bağlayacak yeni hızlı tren hattıyla ilgili değerlendirmede bulunan Elvan, bu hattın 1 saat 15 dakika süreceğini söyledi.

Elvan, "Mevcut hat, Ankara'dan Eskişehir'e, Eskişehir'den İstanbul'a gidiyor. Planladığımız hat ise doğrudan, İstanbul'a uzanan bir hat olacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor ve bu hattı da Köseköy'den itibaren yeni bir hatla üçüncü köprümüze, üçüncü köprünün üzerinden de Kapıkule'ye kadar uzatan bir sisteme dönüştüreceğiz" dedi.

Elvan'ın ilk olarak bakanlığı döneminde açıkladığı ve 'Yap-İşlet-Devret' modeliyle inşa edilmesi planlanan Ankara-İstanbul hızlı tren hattında finansman için aralarında Katar'ın da bulunduğu bazı ülkelere projenin lansmanının yapıldığı belirtilmişti. 

İLK KAZMA GELECEK YIL

2023 projelerinden birinin de Antalya'yı Isparta, Burdur'a; Isparta, Burdur'dan Afyon'a; Afyon'dan Kütahya ve Eskişehir'e bağlayacak hızlı tren hattı proje çalışmaları olduğunu anlatan Elvan, hedeflerinin, 2016'nın ilk yarısında kazmayı vurmak olduğunu söyledi. 

3 katlı tünelde ihale zamanı  

3 Katlı Tünel Projesi'nde önemli aşama katettiklerini ifade eden Elvan, "Seçimden önce ihaleye çıkmaya çalışacaklar arkadaşlarımız, yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ama belki bir aksama, gecikme olursa belki seçim sonuna kalabilir" diye konuştu. Elvan, 5G konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyoner bir bakış açısı ortaya koyduğunu kaydetti. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • Aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yht zaten adağını çalışmıyorki. Tıpkı kağnı gibi bukadar yatırım yap. Sonunda sistem of durumunda yazık. Çalışmayan sistemden nedime bahsediyoruzki. 15 dak.bir sefer olmalıki bir faydasını Görsün insanlar ve devletimiz.bu kadar yatırıma çok yazık.
    Cevapla
  • ahmet m. 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak hızlı tren projesi esk ayaş tünel yolu projesini ele almaktadır. Bu projeye şuana kadar 1 milyar tl harcandı hala bitecek.. Ayrıca Hızlı tren bilet fiyatları çok pahalı kaldı ki bunu yabancı sermaye yapacak.. Bence milli kaynaklarla yapılmalı ve bilet fiaytı otobüs bileti ile aynı olmalı
    Cevapla
  • Fatih M. 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben İstanbul'da öğrenciyim memleketim Konya. Otobüs için internetten aldığım bilet fiyatı firmalara göre 52 ile 81 TL arası değişirken (bayiye gidip alacağımda bu fiyatlar 5-15 lira arası artıyor) YHT ile 65.5 TL'ye yolculuk yapabiliyorum. Küçük bir kıyaslama yapınca azami 52 TL olan otobüs bileti ile 65.5 TL olan Hızlı tren arasında 13.5 TL fark var yani pek bir fark yok. Ve 5000 TL maaş örneğini çok abartılı buluyorum. Bir kişi her hafta sonu Ankara - İstanbul seyahati yapsa gidiş geliş toplam YHT ile 140 TL ve aylık 640 TL ediyor. Aylık 2500 TL geliri olan biri için karşılanabilecek bir miktar ki her hafta seyahat ederek absürt bir örnek vermeme rağmen karşılanabilir.
    Cevapla
  • Hayri T. 8 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı Trene ve Uçağa Maaşı en az 5000 TL Olanlar yararlanabiliyor. Maaşı 5000 Altında olanların Mecbur kalmadıkça kullanamadığını yine Ankara İstanbul Arası Otobüse Talim ettiğini Yöneticilerimiz gayet iyi farkındalar. Maalesef diyorum. Gezi olaylarından sonra da Sabit Gelirli Kesimi Maaşı Hızla Erimiş durumda Döviz Faiz Birden Artarken Sabit Ücretli Kesime Yılda verilen %6 Zam çerez parası bile yapmıyor. İktidarın 7 Haziran Seçimlerinden sonra ilk yapacağı iş Enflasyon Karşısında ezilen Sabit Ücretli Kesimin Maaşlarını iyileştirmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Cenk Ç. 8 yıl önce Şikayet Et
    Birileri konuşur,birileri yapar...
    Cevapla
  • mevsim sonbahar 8 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakma ama bu yazdığınızı ilkokul öğrencisi yazmaz....
    Cevapla
  • orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    mevcut Ankara Eskişehir İstanbul hattı varken yeni maceraya ne gerek var? Aksaray Nevşehir Kayseri hattından ne haber? önce sözleri tutun sonra yeni vaatlere bakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle