Beceremezsin dediler, şimdi patron oldu

Dört çocuğuna bakmak için yufka ve mantı yapıp satarak para kazanmaya çalışan Fadime Şahin, kurduğu imalathanede 4 kişiye istihdam sağlıyor.

Beceremezsin dediler, şimdi patron oldu
Beceremezsin dediler, şimdi patron oldu
GİRİŞ 20.04.2015 13:37 GÜNCELLEME 20.04.2015 13:41

Çorum'da 12 yıl önce eşinden boşandığı için dört çocuğunun bakımını üstlenen 43 yaşındaki ev kadını Fadime Şahin, yufka açıp mantı yaparak atıldığı iş hayatında imalathane kurup patron oldu.

Şahin, AA muhabirine, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak için yufka açıp mantı yapmaya başladığını söyledi.

TEK SERMAYEM OKLAVA

O dönemde tek sermayesinin "oklavası" olduğunu belirten Şahin, "Mantı ve yufka yapıyordum ama tüp parasına gücüm yetmiyordu. Kazandığım parayla tüp alırsam, bu sefer gerekli unu ve malzemeleri alamıyordum. Sonra mikrokrediyle tanıştım. İlk olarak kullandığım 750 lira krediyle üretim yaptığım yere doğalgaz bağlattım. Bir oklavam, bir de ocağım vardı, başka hiçbir sermayem yoktu" diye konuştu. 

Şahin, tandır ekmeği yapmak amacıyla evinin bahçesine kendi imkanlarıyla toprak ocak inşa ettiğini kaydederek, ocağı yakmak için marketlerin önüne bırakılan kartonları topladığını anlattı.

ÇOĞU ZAMAN YORGUNLUKTAN AĞLADIM

Şahin, oklavayla yaptığı yufka ve mantıları ilk etapta yürüyerek bakkallara sattığını, geliri arttıkça işlerini büyüttüğünü, hamur açma makinesi ve ocaklar, bisiklet ve motosikletler aldığını belirterek, siparişleri yetiştirebilmek için 4 kişi istihdam ettiğini söyledi.

"Motosikletle servis kış günlerinde zor oluyordu" diyen Şahin, kısa süre sonra ürünlerini arabayla teslim etmeye başlayacağını belirtti.

SEN BU İŞİ BECEREMEZSİN DİYORLARDI

"Çabamı görenler, 'Boşa çabalıyorsun, sen bu işi beceremezsin' diyorlardı" ifadesini kullanan Şahin, "Borç isteyemiyorum, zaten kimse de borç vermek istemiyordu. Bir günde 20 saat aralıksız çalıştım. Çoğu zaman da yorgunluktan ağladım. Kimse bu azmime inanmadı ama şimdi herkes şaşırıyor" değerlendirmesinde bulundu.
İmalathaneyi kurarken günde ortalama 20 kilogram un tükettiği bilgisini veren Şahin, şimdi ortalama tüketimin 200 kilograma çıktığını anlattı.

ANNEM BİZİM İÇİN MÜCADELE ETTİ

Şahin'in kızı Feride Özkaya da annesiyle gurur duyduğunu söyledi.

Annesinin mücadelesinin hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden Özkaya, "Annem, hayatla bizim için mücadele etti. Annem, olmayacak şeyleri oldurdu. Her kadının kolay kolay yapamayacaklarını başardı. Hem bizi büyüttü hem de işinin başında oldu. Bizi bugünlere getiren annemdir" görüşünü paylaştı.

KAYNAK: AA