Sabah simitçi öğlen iş adamı oluyor

Sabahları Mercedes ve takım elbisesiyle simit satan Hasan Çakılcı, öğlen ise 300 metre mesafedeki organizasyon şirketinin başına geçiyor

GİRİŞ 12.09.2014 10:34 GÜNCELLEME 12.09.2014 14:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Konya Meram'da yaşayan evli ve 3 çocuk babası Hasan Çakılcı, 10 yıl önce çocuklarının baş harflerinden esinlenerek Saham Organizasyon Şirketi'ni kurdu. Düğün ve eğlencelerde organizatörlük yapan Çakılcı, işi daha renkli hale getirmek için de 72,73 ve 74 model üç Volkswagen otomobil alıp üstlerini açıp şoför işe alarak, düğünler için kiralamaya başladı. Sabahları işi olmayan Hasan Çakılcı, şirketi kurduktan 3 yıl sonra ise ilginç bir işe daha başladı.

'GİZLİ GÖREVDE SANIYORLAR'

İşyerine 300 metre mesafede bir simit tezgâhı açan Çakılcı, burada öğleye kadar simit satmaya başladı. Kazandığı paralarla kendisine bir Mercedes alan Çakılcı, sabahları lüks otomobiliyle fırının yolunu tutup, aldığı simitleri tezgâhına getiriyor. Takım elbisesi ve günlük tıraşıyla saat 11.00'e kadar simitlerini satan Çakılcı, daha sonra ise şirketine gidip organizasyonlarla ilgileniyor. 7 yıldır sabahları simit satıp öğleden sonra şirketinin başına geçen Çakılcı, "Bugüne kadar ne iş yaptıysam o işe sonuna kadar saygı duydum. Simit satarken de günlük tıraşımı olurum ve takım elbisemi giyerek evden çıkarım. Sabahları fırından aldığım simitleri otomobilimin bagajına koyduktan sonra tezgâhımı açarım. Simitlerim bittikten sonra ise el tezgâhımı bırakır ve ikinci işime başlarım. Beni takım elbise ve kravatlı simit tezgâhının başında görenler çok şaşırıyor. Birçok müşterim gizli görevli olduğumu sanıyor. Ama ben 7 yıldır bu işi yapıyorum ve çok mutluyum. Günlük sattığım 50-60 simit ama bu işi yaparken ayrı bir zevk alıyorum. İnsanlara bu hizmet sunmak beni psikolojik olarak çok rahatlatıyor" dedi.

'HERKES İŞİNİ TEMİZ YAPSIN'

Çakılcı, dürüstlüğün çok önemli olduğunu söyledi. "İnsan ne iş yaparsa yapsın temiz ve dürüst yapmalı" diyen Çakılcı, şöyle devam etti: "Ben bugüne kadar böyle yaptım ve hiçbir zaman kaybetmedim. Bazı insanlar 'Ne gerek var simit satmana' derken bazıları ise takdir ediyor. Benim için önemli olan doğru bildiğimi yapmaktır. Sattığım simidi kendim yiyemiyorsam kesinlikle satmam. Müşterilerime düzenlediğim düğün organizasyonunu kendi oğluma düzenleyemeyeceksem onu da düzenlemem."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • aliş 9 yıl önce Şikayet Et
    millet iş yaptida adammı mani oldu??
    Cevapla
  • Almanyali Dayi... 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardesler her yoruma saygimiz vardir ama...siz olaya bi acidan yaklasmissiniz...Amcamiz calisip helal yoldan kazancini elde ediyor.ister iki is yapar ister 4 is..kimse kimseye o konuda hüküm giyemez...imkanlar el verdikden sonra el ayak tutduktan sonra.....ihtiyaci olan yapsin diyorsun...ee nerden biliyosun amcamiz belki simit tezgahindan kazindigini hayir kurumlara bagislamadigini...hem bence kimse kimseninekmegine mani olmaz...herkes kendi nasibini ve rizkini yer...yanina bi simit tezgahi daha dursun oda ayni kazanci yapar...hem su da manidar..ihtiyaci olan kisiler simit satmayi kücük is görüyor...var böyle insanlarimizda var malesef...herkesin kazanci, helali, harami , niyeti ve yaptiklari Allah ile Kul arasindadir....Saygilar,
    Cevapla
  • egeliliciftci 9 yıl önce Şikayet Et
    o simit tezgahını ihtiyacı olan birine bedelsiz ver memlekete daha hayırlı bi iş yapmış olursun.bir iş yaparken gecimini sağlıyamıyorsan başka bir iş daha yapabilrirsin.gecimini sağlıyabiliyorsan o tezgaha muhtac olan birinin ekmeğine mani oluyorsun demektir.kul hakkı denen bişi var ihtiyar unutma!!!!
    Cevapla
  • abece otuzdört 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok başarılı. Maşallah. Sadece tüm bu işleri yaparken aldığı tüm kazançlarını vergilendirerek vergisini ödedi mi? Çünkü serbest meslek döneminde bunları kayıt altına alıp da vergilendirebilmek biraz da mükellefin insiyatifinde oluyor. Eğer tüm kazançlarını vergilendirdiyse sadece helal olsun diyebilirim. Yok bu duruma gelene kadar tüm karını sadece kendisine sakladıysa herkes bu şartları bulamıyor diyebilirim
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Normal şartlarda 1 adet simitten 25 kuruş kazansa, 60 simitten toplam 15 TL kazanır. Haftasonları hariç ayda 15x22=330 TL yapar... Ya bırak da garibanların ekmeğine mani olma. 330 TL senin arabanın aylık yaktığı değil be kardeşim. Senin hobi olarak yaptığın işe muhtaç insanlar var ülkemde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle