IMF’ye Türk yönetici

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu’na Hazine Müşteşarı İbrahim Çanakcı atandı.

IMF’ye Türk yönetici
IMF’ye Türk yönetici
GİRİŞ 17.07.2014 07:45 GÜNCELLEME 17.07.2014 12:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu’na Hazine Müşteşarı İbrahim Çanakcı atandı konuyla ilgili Hazine Müsteşarlığı şu açıklamayı yaptı; "Yükselen piyasa ekonomilerinin küresel ekonomide artan ağırlıklarını Uluslararası Para Fonu’ndaki (IMF) temsil güçlerine yansıtmak üzere IMF’de kapsamlı bir kota ve yönetim reformu gerçekleştirilmiştir.Söz konusu reform süreci bağlamında, ülkemizin IMF İcra Direktörleri Kurulu bünyesinde temsil edildiği grubun yapısı değiştirilmiş, böylelikle oy gücü ve temsil düzeyi artan ülkemiz IMF İcra Direktörleri Kurulu’nda ilk defa doğrudan yer alma hakkı kazanmıştır.

Vaşington’da yerleşik tam zamanlı üyelerden oluşan İcra Direktörleri Kurulu, IMF’nin temel yönetim organı olup, Fon’un politika ve finansman kararları ile küresel ve ülke ekonomilerine ilişkin çalışmalarına yön vermede önemli bir işleve sahiptir.

Ülke grubumuzu temsilen halen Avusturya tarafından yürütülen İcra Direktörlüğü görevini 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren Türkiye üstlenecektir. Bu önemli görevin ülkemiz adına İcra Direktörü olarak Hazine Müsteşarımız Sayın İbrahim Halil Çanakcı tarafından yürütüleceği ülke grubumuza bildirilmiştir".

İBRAHİM ÇANAKCI KİMDİR?

1962 yılında Elazığ’da doğdu. Elazığ Lisesini bitirdikten sonra 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1989 -1991 yılları arasında A.B.D.’nde Michigan State Üniversitesi Ekonomi bölümünde yüksek lisans eğitimini yüksek başarı ödülü alarak tamamladı. Kamu görevine Devlet Planlama Teşkilatında 1986 yılında uzman yardımcısı olarak başladı, 1992 yılında uzman oldu. Mayıs 1994 - Aralık 2000 tarihleri arasında Devlet Planlama Teşkilatında Konjonktür Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. Aralık 2000’de atandığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Ekonomik Değerlendirmeler Dairesi Başkanı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu İkinci Başkanı olarak görev yaptı. 5 Mayıs 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı görevine başladı.

Birçok uluslararası görev üstlenen Çanakcı’nın başlıca uluslararası görevleri şunlardır: G-20 "Müsteşarlar ve Merkez Bankası Başkan Yardımcıları" toplantılarında ülkemizi ’Müsteşar’ sıfatıyla temsil, G-20 bünyesinde kurulan ’Uluslararası Finansal Mimari Reformu’ Çalışma Grubu’nun eş-başkanlığı (2012-2013), Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Yönetim Komitesi üyeliği, Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Kalkınma Bankası ve Afrika Kalkınma Bankası’nda ülkemizi Guvernör olarak temsil, İslam Kalkınma Bankası, İslam Ülkeleri Arası Yatırım ve İhracat Kredi Sigortası Kurumu (ICIEC) ve İslami Dayanışma Fonu (ISFD) Yönetim Kurullarında ülkemiz adına İcra Direktörlüğü, Uluslararası İslami Ticaret Finans Şirketi (ITFC) Yönetim Kurulunda İcra Direktörlüğü (2012-2013).

İbrahim Çanakcı ayrıca yurtiçinde; Finansal İstikrar Komitesi, İstanbul Finans Merkezi Ulusal Danışma Kurulu, Eximbank Yüksek Danışma ve Kredileri Yönlendirme Kurulu, Tarımsal Destekleme Yönlendirme Kurulu, KOSGEB Genel Kurul ve İcra Komitesi, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, İhracata Dönük Üretim Stratejisi Değerlendirme Kurulu, Yurtdışı Müteahhitlik Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Konseyi, Türk Tasarım Danışma Konseyi, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, İstatistik Konseyi.

Birçok ulusal ve uluslararası seminer, konferans, panel ve çalıştaylarda yönetici ve başkonuşmacı olarak rol alan Çanakcı, evli ve iki çocuk babası.

YORUMLAR 2
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    zamanlamaya dikkat. az da olsa sahgay beşlisi temelli bir merkez bankası kuruldu kısa bir süre önce... brezilya rusya çin vs ile merkezi pekinde olacak bu bankanın.. heyyy milletim senide ımf alıyor kaçmayasın diye bak sermayesi 100 milyar dolar o bankaya iran orta asya ülkeleride girecek dolar ile ticaret yavaş yavaş bitecek gör bunları 5 milyar da borç verme bence imf ye Çünkü banka artık işlevini tamamladı onun yerini başka enstürmanlar aldı sömürmek için keriz parası lazım onlara vermeee
    Cevapla
  • Hakan Karakoca 9 yıl önce Şikayet Et
    Altına. Altına da koysanız üstüne de koysanız yok arkadaş bize IMF den kısacası gâvurdan kesinlikle fayda yok !!! Ne zaman anlayacağız bunları !? Ne zaman tedbir alıp bunların şerrinden Allah 'a sığınacağız ?
    Cevapla