Elvan Körfez Köprüsü için tarih verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yalova'da yaptığı açıklamada, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapımı devam eden Körfez Asma Köprüsü'nden önümüzdeki yılın Mayıs-haziran ayında geçişlerin olacağını söyledi.

Elvan Körfez Köprüsü için tarih verdi
Elvan Körfez Köprüsü için tarih verdi
GİRİŞ 26.05.2014 19:11 GÜNCELLEME 26.05.2014 19:11

Köprüden araç geçişlerinin ağustos veya eylülde yapılabileceğini belirten Bakan Elvan, "Altyapı çalışmalarımızı yüzde 90 nispetinde tamamlamış bulunuyoruz. Kazı, dolgu çalışmalarını. Viyadüklerimiz bitmek üzere" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yalova'da pazar günü yenilenecek belediye başkanlığı seçimleri öncesi, partisinin adayı Yakup Koçal'a destek vermek için kente geldi. AK Parti Merkez İlçe Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Elvan, kalkınmanın temel noktalarından bir tanesinin güçlü bir ulaşım altyapısı olduğunu söyledi. Yapımı devam eden Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin İstanbul'u Yalova'ya, Yalova'yı Bursa'ya, Bursa'yı İzmir'e bağlayacağını belirtti.

Bugün incelemelerde bulunduğu otoyol projesinde çalışmaların gayet iyi gittiğini söyleyen Bakan Elvan, önümüzdeki yılın 4-5'nci ayında, Altınova-Gemlik arasındaki bölümü açacaklarını kaydetti. "Tüm hedefimiz buna odaklanmış durumda" diyen Lütfi Elvan, "Asma köprünün yapımına yönelik çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yılda Mayıs-Haziran ayı gibi asma köprümüzün üzerinden geçme imkânımız olacak. Yalnız araçlarla değil. Araçlarla geçiş Ağustos-Eylül ayını bulacak. Özellikle Altınova'daki Kavşak'tan Yalova ve Gemlik'e kadar uzanan otoyolu inşallah açmış olacak. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aşağı yukarı altyapı çalışmalarımızı yüzde 90 nispetinde tamamlamış bulunuyoruz. Kazı, dolgu çalışmalarını. Viyadüklerimiz bitmek üzere. Tünel çalışmalarımızda, ışık görme törenini düzenlemiştik. Tünel çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Betonlama çalışmalarının yüzde 70'i bitmiş durumda. Bu otoyolla özellikle İstanbul, Yalova ile bir anlamda bütünleşmiş, entegre olmuş olacak ve Yalova gerçekten tabiat güzellikleriyle, eşsiz doğasıyla bu bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri konumuna gelecek" dedi.

YALOVA-KOCAELİ ARASINDA YENİ OTOYOL

Basın toplantısında, Yalova ve Kocaeli illeri arasında yeni bir otoyol yapacaklarını da belirten Bakan Elvan, "İzmit'ten Yalova'ya gelen kardeşlerimiz, hemşerilerimiz 19 farklı yerleşim yerinden geçip Yalova'ya geliyorlar ve onlarca trafik ışığı var biliyorsunuz. Belki yarım saatte ulaşabileceğimiz yolu 1 saatten fazla zaman harcıyorsunuz. Bunla ilgili olarak İzmit-Yalova arası otoyol yapımıyla ilgili proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah yap-işlet-devret modeli içerisinde İzmit'i doğrudan Yalova'ya bağlayan otoyol projesini gerçekleştireceğiz. İzmit'ten çıkan bir kardeşimiz yarım saate kalmadan Yalova'ya ulaşmış olacak" diye konuştu.

Cumartesi günü Gökçeada açıklarında Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında cep telefonu iletişimin kesilmesiyle ilgili bir gazetecinin sorusuna da yanıt veren Bakan Elvan, "İletişim altyapısı itibariyle biz şu anda Avrupa'nın en iyi ülkelerinden biriyiz. Elbette bu tür gerçekten istenmeyen, bizi üzen hadiseler söz konusu olduğunda bazen sıkıntı yaşanıyor. Soma'daki maden kazasında da böyle bir sıkıntı yaşadık, ama biz hemen mobil araçları firmaların sevk ettik bölgeye. Bu mobil araçlar ihtiyacı giderdi. Bu tür durumlarda sizlerden tek talebimiz böyle bir aksaklık olması halinde derhal ya Bakanlığımız ya da ilgili operatörü uyarmanız halinde çok kısa sürede mobil cihazlarımızı devreye sokabiliriz. Şu anda elimde bilgi olmadığı için bir şey ifade edemiyorum. Deprem sonrası ilgili operatörler mobil araçlarını gönderip göndermediklerini de bilemiyorum ama iletişim altyapısı itibariyle çok güçlüyüz. Bakınız geniş bant abone sayımız 33-34 milyon. Almanya'daki geniş bant abone sayısı kaç biliyor musunuz? 25 milyon. Dolayısıyla biz internet alanında, mobil telefon alanında gerçekten ciddi ilerlemeler kat ettik. Bundan sonra da yoğun bir şekilde altyapı çalışmalarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz" diye yanıtladı.

Bakan Elvan, partideki toplantının sonrasında esnaf ziyareti yaptı. Elvan, Yalova Balıkçılar Kooperatifi'ni de ziyaret ederek balıkçılarla buluştu.

KAYNAK: DHA