KARDEMİR'in raydan sonraki müthiş hedefi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, Türkiye'nin yıllık 150 bin ton ray aldığını belirterek, ülke ihtiyacının yaklaşık 3 katını ürettiklerini belirtirken yeni hedeflerini de açıkladı.

KARDEMİR'in raydan sonraki müthiş hedefi
KARDEMİR'in raydan sonraki müthiş hedefi
GİRİŞ 30.04.2014 17:19 GÜNCELLEME 30.04.2014 17:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Demirel, Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide, kenti raylı sistemlerin merkezi yapacaklarını, altyapıyı hazırladıklarını anlattı.

Kitle taşımacılığına geçişi zorunlu gördüklerini, bunun da raylı sistemlerle sağlanabileceğine dikkati çeken Demirel, "Bu amaçla yola çıktık. Önce fabrikamızdaki altyapıyı hazırladık. Raylı sistemler için temiz çelik üretmeniz gerekiyor. Bunu dünyada yapabilen 3-4 fabrika var. 72 metre boyunda hızlı tren rayları da üretiyoruz. Ülkemiz 150 bin ton ray alıyor. Biz yılda 450 bin ton ray üretiyoruz. Ülkemizin ray ihtiyacının yaklaşık 3 katını üretiyoruz" diye konuştu.

Demiryolu tekeri üretimi

Ray imalatını makas üretiminin izlediğini anlatan Demirel, teker ve vagon üretimine geçeceklerini vurguladı.

"Demiryolu tekeri üretmek kolay değil ama altyapımız bunu yapacak kapasitede" diyen Demirel, "Bir teker 27 ton yük taşıyor. Aldığı darbelerle bu, daha çok oluyor. Temiz çelik üretimi ile bunu yapacağız. Bunun altyapısını hazırladık. Ciddi mühendislik kadrosuna sahibiz bu konuda. KBÜ ile çalışıyoruz. Türkiye'de sadece KBÜ'de var Raylı Sistemler Mühendisliği. Bu, bizim için büyük avantaj" değerlendirmesinde bulundu.

Demirel, "mantar" adı verilen tekerin rayla sürtündüğü sert çeliği dünyada 3-4 fabrikanın üretebildiğini, yaptıkları yatırımla bunu da imal edeceklerini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    HELAL SANA. Elinden geleni ardına bırakma. Kendim yapmış gibi sevindim.
    Cevapla