Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası

Türkiye'nin yanı sıra Rusya ve BDT ülkeleri başta olmak üzere yakın coğrafyalarda önemli altyapı projelerine imza atan Rönesans Holding, dünyanın en uzun tünelini inşa ediyor.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası
Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası
GİRİŞ 01.04.2014 13:04 GÜNCELLEME 01.04.2014 13:04

 Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, "Gotthard projesi İsviçre başta olmak üzere Avrupa'daki ülkelerin yüzyılı aşan bir hayali" dedi.

Türkiye'nin yanı sıra Rusya ve BDT ülkeleri başta olmak üzere yakın coğrafyalarda önemli altyapı projelerine imza atan ve bu bölgelerde gayrimenkul geliştirme, inşaat ve enerji alanındaki yatırımlarıyla adından söz ettiren Rönesans Holding, dünyanın en uzun tünelini inşa ediyor. Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, tamamlandığında 57 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa'nın ve aynı zamanda dünyanın en uzun tüneli olacak Alpler'deki Gotthard Tünel projesinin İsviçre başta olmak üzere Avrupa'daki ülkelerin yüzyılı aşan bir hayali olduğunu söyledi.

Toplam 9.5 milyar euroya mal olacak Gotthard Tünel projesinin gerçekleştiren iki konsorsiyum içinde Rönesans'ın yüzde 25'lik bir payla yer aldığını belirten Akvardar, "Kuzeyi Hollanda, İsviçre üzerinden güneye İtalya'ya Akdeniz'e bağlayacak proje toplam 15.5 milyar euroluk büyük bir proje. Alp Dağlarının altından geçecek Gotthard Projesi bu yatırımın 9.5 milyar euroluk kısmını oluşturuyor. Biz projeyi gerçekleştiren iki konsorsiyum içinde de yer alıyoruz. Bu konsorsiyumda bulunan Avusturya merkezli firmayı geçen yıl satın alarak bu projeye dahil olduk. Şimdi Avrupa'nın kalbinden geçecek bu tarihi projede yer almak suretiyle Avrupa'ya da Rönesans damgasını vuruyoruz. Hem Rusya ve BDT ülkelerinde büyük yatırımlarımız olduğu için, hem de Gotthard Projesi önemli bir prestij getirdiği için büyük ihalelere katılımlar ve satın almalar konusunda yeni teklifler de alıyoruz" diye konuştu.

JAPONYA'YI GERİDE BIRAKACAK
2016 sonunda tamamlanacak Gotthard Tüneli, İtalya, İsviçre arasında çalışacak hızlı tren projesinin en önemli bölümlerinden birini oluşturuyor. 29 Mart'ta test sürüşü yapılan Tünel, tamamlandığında Avrupa'nın en uzun tüneli unvanını kazanacak. Alp Dağları'nın altından geçerek, İtalya ve İsviçre arasında çalışacak olan hızlı tren projesinin (New Alpine Transversal by Rail) en önemi bölümlerinden olan Gotthard Yeraltı Tüneli her biri 57 km uzunluğunda 2 tüp geçitten oluşuyor. Tünel inşaatında toplam 700 kişi çalışıyor. Verilen bilgiye göre dünyanın en uzun demiryolu tüneli, saatte 250 kilometre hıza göre tasarlandı. İtalya ve İsviçre arasında yük ve yolcu taşınmasına olanak sağlayacak proje sayesinde trenler, Zürih ve Milano arasını 2 saat 40 dakikada alabilecekler. Gotthard Base Tüneli 2016 sonunda trafiğe açıldığında, Japonya'nın 54 kilometrelik Seikan Tüneli'ni geride bırakacak.

KAYNAK: İHA