Mikrokredi sayesinde patron oldu

Tokat'ta, pişirdiği ev ekmeklerini yıllardır mahalle arasında satarak ailesinin geçimini sağlayan 4 çocuk annesi Ayten Sevim, Ekonomiye Kadın Gücü Projesi kapsamında aldığı mikrokrediyle kentteki bir ekmek fırınına ortak oldu.

Mikrokredi sayesinde patron oldu
Mikrokredi sayesinde patron oldu
GİRİŞ 27.11.2013 16:53 GÜNCELLEME 27.11.2013 16:53

Turkcell ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfının iş birliğiyle yürütülen Ekonomiye Kadın Gücü Projesi çerçevesinde aldığı 8 bin lira tutarındaki krediyle Tokat Organize Sanayi Bölgesindeki bir ekmek fırınına ortak olan 46 yaşındaki Sevim, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ailece Seyit Necmettin Mahallesinde yaşadıklarını ve eşi Cafer Sevim'in yıllar önce inşaatlarda çalıştığını söyledi.

Astım hastası eşinin rahatsızlığı nedeniyle çalışmaması üzerine 17 yıl önce ev ekmeği pişirip mahallede satmaya başladığını anlatan Sevim, "Mahallemizde komşumuz, fırına ev ekmeği yapıyordu. Onun teşvikiyle ben de başladım" dedi.

Evinin teras katında pişirdiği ekmeklerin çok beğenildiğini belirten Sevim, "Pişirdiğim ekmekleri çevremdekilere sattım. Birkaç sene çalıştım, işimi büyüttüm. Bir çuval, iki çuval oldu" ifadesini kullandı.

Aza kanaat ederek çalıştığını dile getiren Sevim, "17 yıl boyunca mahallemde çalıştım, 6 ay önce ekmek fırınına ortak oldum. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile zabıtadan dolayı sıkıntı oldu. Bana 'Organize Sanayide yer açacaksın, yoksa ceza keseceğiz' dediler. Turkcell'in katkısıyla, Türkiye İsrafı Önleme Vakfından 8 bin lira kredi aldım. Sonra buraya ortak oldum. İki oğlumla çalışıyorum. Sabır gösterdik ve çok çalıştık. Burada ev ekmeği yapıyoruz. Çocuklarım, tavsiyem üzerine işe başladı" diye konuştu.

Sevim'in oğlu Recep Sevim ise "İşimizi yapmaya, geçimimizi sağlama çalışıyoruz. Küçüklükten beri anneme destek oluyorum" dedi.

Mustafa Sevim de annesinin yanında çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA