Ahlat'ta çözüm süreci bereketi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2010 yılında Ahlat ve mücavir alanlarındaki tarihi dokunun korunması için bölgeyi himayesine almasının ardından gün ışığına çıkarılan tarihi eserler, çözüm süreci ile ziyaretçi akınına uğruyor.

Ahlat'ta çözüm süreci bereketi
Ahlat'ta çözüm süreci bereketi
GİRİŞ 29.10.2013 12:57 GÜNCELLEME 30.10.2013 09:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük İslam mezarlığından biri olan Selçuklu mezarlığının yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındıran Ahlat, yapılan tanıtım çalışmalarıyla marka şehir haline dönüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2010 yılında Ahlat ve mücavir alanlarındaki tarihi dokunun korunması için bölgeyi himayesine almasıyla ilçedeki tarihi eserler tek tek gün ışığına çıkarılırken, eserleri görmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist de ilçeye akın etti.

Özellikle çözüm sürecinin başlamasıyla bölgede sağlanan huzur ve barış ortamı, bu yılki ziyaretçi sayısında büyük artış yaşanmasını sağladı. Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahlat'ın son yıllarda yapılan çalışmalarla hak ettiği yere geldiğini belirterek, yaşanan olumlu gelişmelerin bölgeye ve ilçelerine yansıdığını söyledi.

Ülkede yaşanan olumlu tablo karşısında il ve ilçelerin de kendi değerlerine ön plana çıkardığını anlatan Çoban, şöyle konuştu:"Ülkenin zenginliklerinin ortaya çıkması için emek, sermaye, gayret ve projelerin ortaya çıkması gerekiyor. Bu noktada bölgemiz ve Ahlat çok hayırlı bir süreç yaşıyor. Gerek Cumhurbaşkanı'mız Abdulah Gül gerekse Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar kurulumuzun, 'Selçuklu Bölgesi Kültür Temalı' eylem planı doğrultusunda ele aldıkları çalışmalar müspet netice vermeye başladı. Her şeyden önce yöre insanının burada ikametini sağladı ve artık göçler durdu. Tersine göç başladı ve yeniden buradaki ahali ümidini başka yerden aramaktan ziyade bulunduğu yerde değerlendirmeye başladı."

Çoban, demokratikleşme ve huzur süreciyle insanların daha farklı talepler içerisinde devletten ve kamudan beklenti içerisine girdiğine değinerek, çözüm süreci kapsamında atılan adımların doğru zamanda gerçekleştiğini ifade etti.

Bölgeye gelen ziyaretçilerin, terör olaylarının son bulmasıyla artık korku, tedirginlik ve huzursuzluk yaşamadığını vurgulayan Çoban, insanların bölgenin gizemini, zenginliğini, keşfedilmeyen birçok varlığını yerinde görme şansı yakaladığını dile getirdi. Çoban, Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden gelen insanların, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme şansı bulduğuna işaret ederek, "Bu yıl, önceki yıllara kıyasla ilçeye gelen ziyaretçi sayısında oldukça fazla bir artış söz konusu oldu" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • dadaloğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    ahlat mı orası. Ahlat deyip TATVAN koymuşsunuz.
    Cevapla