Üniversiteliler tasarladı, sanayici yapacak

Daha kullanışlı ve ihtiyaçlara cevap verebilecek asansör imalatı için Melikşah Üniversitesi ile Emak Asansörleri işbirliği yaptı.

Üniversiteliler tasarladı, sanayici yapacak
Üniversiteliler tasarladı, sanayici yapacak
GİRİŞ 29.10.2013 10:47 GÜNCELLEME 29.10.2013 10:47

Öğrenciler arasında düzenlenen asansör tasarım yarışmasında dereceye giren tasarımlar, asansör firması tarafından hayata geçirilecek.

Kayseri Melikşah Üniversitesi ile asansör imalatı yapan Emak Asansör firması, üniversite-sanayi işbirliğine örnek bir çalışmaya imza attı. Asansör firmasının işbirliğiyle Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencileri arasında 'insan asansörü tasarımı yarışması' düzenlendi. Çok sayıda öğrenci yarışmaya katıldı. Emak Asansör yetkilileri ve fakülte öğretim üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonunda 3 proje ödüle layık görüldü. Hasan Yiğit Bilgin'in hazırladığı asansör tasarımı birinci, Fatih Zerdeli'nin tasarımı ikinci ve Reyhan Çevik'in tasarımı ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Mustafa Yılmaz, bu projenin hem öğrenciler hem de sanayiciler yararına olduğunu söyledi. Bu çalışmayla, üniversite - sanayici işbirliğinin güzel bir örneğini sergilediklerini ifade eden Yılmaz, "Burada öğrencilerimizin yetişmesi ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücünün ortaya çıkarılması adına çok önemli bir çalışma oldu." dedi.

Emak Asansör Proje Koordinatörü İç Mimar Mehmet Akif İlgen de, üniversite gençliğine ve dolayısıyla asansör sektörüne yatırım yaptıklarını kaydetti. "Bu işbirliğiyle öğrenciler tasarladıkları ürünleri bir firmaya sunma ve kabul ettirme imkanı bulmuştur." diyen İlgen, "Üniversite - sanayi işbirliği içerisinde öğrenciler, gerçeğe yakın iş tecrübesi ve mezuniyet sonrası iş bulabilme ve staj imkanı gibi faydalar görmüştür." diye konuştu. Firma olarak 2023 yılına kadar dünya markası olmayı hedeflediklerini belirten İlgen, bu hedefe ulaşmak için de dünyanın değişik ülkelerindeki asansör fuarlarına katıldıklarını anlattı. İlgen, "Önümüzdeki günlerde Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacağız. Burada Türkiye'nin en yüksek asansör test kulesini yaparak yurt dışına üst sınıf asansör ihraç eder hale geleceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat, Emak Asansör Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İlgen ve Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Kınaş'ın elinden aldı. Ödül töreninde ayrıca projeye destek veren Emak Asansör Genel Müdürü Hasan İlgen'e de, Rektör Mat tarafından hediye takdim edildi. Tören toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

KAYNAK: CİHAN