Atelyede başladı 40 ülkeye fabrika kuruyor

Çorum'da babasına ait değirmen parçası üretimi yapan atölyede 40 yıl önce işe girerek çalışma hayatına atılan 60 yaşındaki Uğur Barlık, 40 ülkeye anahtar teslim un fabrikası kurar hale geldi.

Atelyede başladı 40 ülkeye fabrika kuruyor
Atelyede başladı 40 ülkeye fabrika kuruyor
GİRİŞ 11.09.2013 11:45 GÜNCELLEME 11.09.2013 11:45

Evli 2 çocuk babası Uğur Barlık, 40 yıl önce babasına ait değirmen parçası imalatının yapıldığı atelyede kardeşiyle birlikte işe başladığını belirtti. Zaman içerisinde önce kendine ait un fabrikası kurduğunu kaydeden Barlık, şimdi de yurt dışına anahtar teslim un fabrikası kurduğunu söyledi. Uğur Barlık Mısır, Fas, Azerbaycan, İtalya, Nijerya, Etiyopya, Tanzanya, Portekiz, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Nahçıvan, gibi ülkelere anahtar teslimi un fabrikası kurduklarını dile getirdi.

ŞİRKETLERİNDE BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Ailesinin geçmişte çok varlıklı bir aile olmadığını belirten Barlık şunları anlattı:

"Babam un fabrikasında çalışan bir ustaydı. Daha sonra kendine bir atölye açtı. Burada çalışarak değirmen parçalarının imalatını yapıyorduk. Yavaş yavaş işlerimiz arttı ve büyümeye başladık. Bugün 40'dan fazla ülkede anahtar teslim fabrika kurduk. Bunun dışında kendi grubumuzun bünyesinde de 13 şirket bulunuyor. Bin 500 kişi şirketlerde istihdam ediliyor."

Babasına ait atelyede gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Barlık, "Bilgimizi geliştirdik, derken korkmadan, yılmadan, azimle cesaretle buralara geldik. İnsan bir yerlere gelmek istiyorsa önce kendisine güvenecek, inançlı olacak. Devamlı ileriyi düşünecek. At gözlüğü ile dar çerçeveden bakmayacak" diye konuştu.

KAYNAK: DHA