Denizden sonra havayolu işine de giriyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Bursa Hava Yolları'nın (BHY) seferlere en geç 3 ay içerisinde başlayacağını açıkladı.

Denizden sonra havayolu işine de giriyor
Denizden sonra havayolu işine de giriyor
GİRİŞ 09.08.2013 07:21 GÜNCELLEME 09.08.2013 07:21

AK Parti il teşkilatı, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Büyük Teras'ta düzenlenen törenle bayramlaştı. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın ev sahipliğini yaptığı törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa milletvekilleri Önder Matlı, İsmail Aydın, Hakan Çavuşoğlu, Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, Tülin Erkal Kara, Canan Candemir Çelik ve Bedrettin Yıldırım, 23. dönem milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer katıldı.

Törende partililere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şirket kuruluş işlemleri tamamlanan Bursa Hava Yolları'nın en geç 3 ay içerisinde uçuşlara başlayacağını duyurdu. Bursa'nın son dönemde yaptığı atılımlarla ayrı bir vizyon, ayrı bir güzellik ortaya koyduğunu belirten Başkan Altepe, Bursa-İstanbul arasında seferler düzenleyen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) şimdi de Tekirdağ'ın Avşa Adası'na yolcu taşıdığını söyledi. Karada, havada ve denizde Büyükşehir'in hizmetlerini her yere götürmek, herkese Büyükşehir'in farkını göstermek için yoğun çaba sarfettiklerini belirten Başkan Altepe, "İşte BUDO gemilerimiz her tarafa ulaşıyor. İzin alabildiğimiz her yere gidiyoruz. Gemi sayımız her geçeng gün artıyor. Bu hafta, Tekirdağ'ın Avşa Adası'yla Mudanya arasında seferlere başladık. Sırada Marmara Adası ve diğerleri var. Bizim için sınır yok." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki BURULAŞ şirketi tarafından SeaLife markasıyla başlatılan Bursa-İstanbul arası deniz uçağı seferlerinin de artması için yeni uçaklar ayarlandığını ifade eden Başkan Altepe, yine Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Bursa Hava Yolları'nın da ilk uçakların gelmesiyle birlikte en geç 3 ay içerisinde seferlere başlayacağını anlattı. Verilen hizmetlerin tümünün Bursa'ya has olduğunu ve Bursa'nın aldığı bazı hizmetlerin sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa, özellikle son dönemde yaptığı atılımlarla öncü olmaya başladı. İnşallah bu heyecanımız, bu atılımlarımız devam edecek.. Sizlerden aldığımız güçle, çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise gündemdeki konularla ilgili hükümet üyesi olarak açıklamalarda bulundu. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da, bayram coşkusunu tüm teşkilat üyeleriyle birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bayramların dayanışma ruhunun ortaya çıktığı, birlik ve beraberliğin tazelendiği günler olduğunu hatırlatan Yalçın, düzenledikleri bayramlaşta törenine katılan tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, tüm partililerle tek tek bayramlaştı.

KAYNAK: CİHAN