ABD'nin 14 milyar dolarlık yeni savaş oyuncağı

ABD'de dünyanın en pahalı askeri uçak gemisi inşa ediliyor. Ford'un taşıyıcı yeni nesil gemi teknolojisiyle yapımı devam eden '14 milyar dolarlık canavar' savaş uçaklarından jetlere kadar en güçlü hava taşıtlarını taşıyacak. 25 katlı gemi 1.106 metre uzunluğunda, 250 metre genişliğinde...

ABD'nin 14 milyar dolarlık yeni savaş oyuncağı
ABD'nin 14 milyar dolarlık yeni savaş oyuncağı
GİRİŞ 25.07.2013 09:53 GÜNCELLEME 25.07.2013 14:31
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD yeni bir askeri canavar yaratıyor... Virginia eyaletindeki Newport'ta inşası devam eden 'dünyanın en pahalı uçak gemisi' ABD Deniz Kuvvetleri'ne tam 14 milyar dolara malolacak. Ford'un yeni nesil gemi teknolojisiyle üretilen gemi, savaş uçaklarından jetlere kadar dünyanın en güçlü hava taşıtları için hizmet edecek.    

1.106 METRE BOY, 250 METRE EN

Businessinsider'in bu yeni uçak gemisiyle ilgili ulaştığı rakamlar, 'askeri canavar'ın büyüklüğünü ortaya seriyor. Yaklaşık 25 katta yükselen geminin inşasında hem yeni nesil teknoloji hem de 100 yıllık savaş gemisi tasarımı kullanılıyor.

2016'DA FİLOYA KATILACAK

Uçak tamamlandığında dev güverteden 220 iniş ve kalkışa kadar idare edilebilecek. 2016 yılında ABD deniz filosuna katılması planlanan geminin, ekibin 'en ölümcül gemisi' olacağı belirtiliyor.

DEVASA İNŞAAT HIZLA SÜRÜYOR

Dev geminin inşaatı da bir hayli zahmetli. Geminin sadece bağlantı zincirleri bile 360 kilo ağırlığında. İnşasında batı yarımkürenin en büyük vinci olan tersanede 235 metre yükselebilen 'Big Blue' kullanılıyor. Geminin tasarımı ise üç boyutlu teknoloji kullanılarak yapılıyor.

ABD'nin 14 milyar dolarlık yeni savaş oyuncağı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 19
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. es-selâmü aleyküm ve rahmetullâhi ve berakâtüh (haber başlıgınında kullanılan yaratma lafı çok yanlış) yaratma sıfatı allah c.c aittin deyişen gelişen dünyada güçlü silahı olmayn caydırıçılık etkisi olmaz. bu gemi orta asya da konumlanacagı gelişen güçlenen çin e karşı yapıldıgı kanaatindeyim .. çin ukranyadan ülkemizden geçirerek otel olarak yapacagım deyipde savaş gemisine cevirecegindenhareket alanını ve caydırıcılık etkisi olması için en az yüz yıl denizlerde bu tür gemiler ile üstünlük saglar .. ama unutulan bir gercek var. sonuçta gemi yapan kul gezecegi alem allahın rabbim bu muazzam gemiyi titanik gibi batırdıgında ne olacak ...ülkemizin korunma silahları dış ülkelere baglı oldugumuz şürece özgür oldugumuzu söylemek kendimizi kandırmaktır. kendi silah teknorojimizi yapmadan çaydırıçı teknolojimiz açilen geliştirmeliyiz..
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    TAM İRAN'IN AĞZINA BİR LOKMA. Sallasın bi tane (ontane herneyse) füze müze. Göner dibe gitsin. Arkasından da ne arıyordun buralarda denir. Biz Çanakkale'de göndermiştik, 100 sene rahat ettik, gerisi hayrola.
    Cevapla
  • Mevlana Sevgisi 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar gemi savaş uçağı top tank KİME ?. MÜSLÜMANLARA! Şu Dünyaya bakın bakalım nerelerde en çok savaş var. Cevap Müslüman olan ülkelerde, NEDEN ? Çünkü bizde nefret çok. Kime bu nefret ? Bizden olmayan bizim gibi düşünmeyene! Allah'ın adı anılarak adam öldürülür mü yav ? Allah-u ekber diyip adam öldürüyoruz ! Öldürülen kişinin kimliği hiç farketmez, insan sonuçta. Hani Allah'ın vermiş olduğu canı sadece Allah alır dediğimiz insan! Biz herkesi öteki olarak anar ve bu nefrete devam edersek. Daha çok kişi silah yapar ve daha çok zaman onların yaptığı silahlar ile insan öldürürüz! İçimizdeki saf Allah sevgisinin uyanması dileği ile SAYGILAR.
    Cevapla
  • SELAM 10 yıl önce Şikayet Et
    metre değil feet. haberi yapan arkadaşlar geminin boyutları 1106 metre-250 metre değil. 1106 feet-250 feet . Yani yaklaşık 333 metre-75 metre
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Deveden büyük FİL var !. Fili deviren ise minik bir MERMİ ! EBREHELER hep var.Ama EBABİLLER de GAFİL değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle