Suudi Prens'ten 'daha zenginim' davası

Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Suudi Prens el Velid bin Talal, Forbes dergisine servetini 10 milyar dolar daha az göstererek en zenginler listesinde ilk 10'a girmesine engel olduğu gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor.

Suudi Prens'ten 'daha zenginim' davası
Suudi Prens'ten 'daha zenginim' davası
GİRİŞ 08.06.2013 09:12 GÜNCELLEME 08.06.2013 09:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Prens el Velid bin Talal aslında 30 milyar dolar olan servetinin Forbes tarafından yanlış hesaplandığını ve bu sebeple ilk 10'da yer alması gerekirken, listenin 26. sırasında bulunduğunu ifade ederek, dergiye dava açacağını açıkladı.

HATALI SAPTAMALAR

El Velid, bundan bir kaç ay önce başka bir dergiye verdiği röportajda da, Forbes'un Ortadoğulu yatırımcılar ve finansal kuruluşlara ilişkin hatalı saptamalar yaptığını ileri sürmüştü. İngiliz Guardian Gazetesinde yer alan habere göre Suudi Prens Forbes'un yayıncısı Randall Lane ve beraberinde iki gazeteciye karşı hukuki mücadele başlattı. El Velid dava açma sebebini de "Dünyanın En Zenginleri "listesi'nin ilk 10'unda yer alamamasının itibarına büyük ölçüde zarar vermesi olarak açıkladı.

KINGDOM HOLDİNG

Prens el Velid bin Talal'ın, yüzde 95 hisseye sahip olduğu Kingdom Holding, bu yanlış hesaplamadan dolayı Forbes listesi ile rekabet eden Bloomberg milyarderler listesi ile çalışacaklarını açıklamıştı. Bloomberg'e göre Prens'in serveti 28 milyar dolar civarında.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    AZGIN BİR TOPLULUK. KASAS 76. Karun, Musa’nın kavminden idi de, onlara karşı azgınlık etmişti. Biz ona öyle hazineler vermiştik ki, anahtarlarını güçlükuvvetli bir topluluk zor taşırdı. Kavmi ona şöyle demişti: Şımarma! Bil ki Allah şımarıkları sevmez.
    Cevapla