Yerli 'elektrikli'de geri sayım başladı

Karsan, Türk mühendislerle çalışarak hem binek hem de taksi versiyonu bulunan yerli elektrikli otomobil "V 1"i ilk kez geçen Mart ayında gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilemişti.

Yerli 'elektrikli'de geri sayım başladı
Yerli 'elektrikli'de geri sayım başladı
GİRİŞ 23.05.2013 08:45 GÜNCELLEME 23.05.2013 08:45

Hükümetin, cari açığı düşürmede ve otomotiv ithalatını azaltmada öncelik verdiği yerli otomobil projelerinde özellikle "elektrikli" yerli marka araba için süreci hızlandırmasıyla önemli bir aşamaya gelindi.

İlk yerli elektrikli otomobil için dizayn (tasarım) projelerini toplayan TÜBİTAK, bu projeleri en son 24 Mayıs'ta teslim alacak. Kuruluşun elindeki projelerden bir veya ikisini seçerek yakında kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Aldığımız bilgilere göre İnan Kıraç'ın sahibi olduğu Karsan firması da bu seçime girmeyi düşünüyor.

Cenevre'de sergilendi

Karsan, Türk mühendislerle çalışarak hem binek hem de taksi versiyonu bulunan yerli elektrikli otomobil "V 1"i ilk kez geçen Mart ayında gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilemişti.

New York taksi ihalesinden elendikten sonra farklı büyük şehirlere girmeyi planlayan Karsan, Londra'da sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Çünkü, 2015'ten itibaren Londra'daki taksilere elektrikli motor zorunluluğu getiriliyor. Bir geçiş döneminden sonra 2020'den itibaren ise Londra'daki mevcut tüm taksiler elektrikliye dönüştürülmüş olacak.