Royal Halı Borsa İstanbul'a iddialı geliyor!

İstanbul Sanayi Odası'nın İSO 500 listesinde 236'ncı olan Royal Halı halka arz ediliyor. 24-25-26 Nisan'da talep toplayacak şirket için fiyat aralığı 4,35-4,75 arasında belirlendi. Halka arzda konsorsiyum lideri olan Ak Yatırım, Borsa İstanbul'a karlı bir şirket kazandırdıklarına inanıyor!

Royal Halı Borsa İstanbul'a iddialı geliyor!
Royal Halı Borsa İstanbul'a iddialı geliyor!
GİRİŞ 22.04.2013 14:35 GÜNCELLEME 22.04.2013 16:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakan Göksel'in haberi

Gaziantep'in en köklü ailelerinden Nakıboğlu ailesi, Naksan Holding bünyesindeki Royal Halı'yı halka arz ediyor. İstanbul Sanayi Odası'nın İSO 500 en büyük şirketler listesinde 236'ncı sırada olan Royal Halı'nın halka arz tarihi 24-25-26 Nisan ve fiyat aralığı da 4,35-4,75 arasında belirlendi.

Royal Halı sermayesinin yüzde 25'inin halka arz edecek. Halka arz sonrası sermayesinin 50 milyon TL'den 60 milyon TL'ye çıkması bekleniyor. Mevcut hisse satışı ile birlikte 15 milyon adet pay halka arz edilecek.

Halka arzın duyurulduğu toplantıda Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Royal Halı Grup Başkanı  Cihan Dağcı,  Royal Halı Finans Koordinatörü Ufuk Çolpan ve Ak Yatırım Genel Müdürü Atilla Penbeci soruları yanıtladı.

Haber 7'nin "Bünyenizde Naksan Plastik gibi sektör devi bir şirketten önce Royal Halı'ya halka arzda öncelik vermeniz şirket stratejisi mi? Yakın zamanda yeni halka arzlar olacak mı?" soruna cevap veren Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, "Şirket olarak kendimize sürekli bir sözü destur edindik. "Büyük düşün ama adım atarken dikkatli küçük küçük adımlar at!" Halka arz sürecine direk Naksan Plastik'ten başlasak karmaşa içerisinde boğulabilirdik.  Daha önceden tecrübemizin olmaması ve Gaziantep'te de bu anlamdan daha önce halka açılmış fazla firma bulunmaması nedeniyle Royal Halı ile başlamaya karar verdik. İyi ki de öyle yapmışız çünkü çalışmalar çok yorucuydu. Yeni halka arzlarla ilgili önümüzdeki 3 yılı değerlendireceğiz" dedi.

Gaziantep'te halka arz edilecek ilk üretim firması olacak

Royal Halı'nın ülke genelinde binden fazla bayisi bulunuyor ve 30'dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Royal Halı, Naksan Holding tarafından halka açılan ilk şirket! Konuyla ilgili Nakıboğlu, "Halka arz holdingin kurumsallaşması yolunda önemli bir adım. Grubun bundan sonraki halka arzları için önemli bir örnek teşkil edecek. Uzun bir süreden beri Türkiye'nin parlayan yıldızı Gaziantep'ten halka arz edilecek ilk üretim firması olmamız da bizlere ayrı bir sorumluluk yüklüyor" dedi.

Diğer şirketler hakkında da kısaca bilgilendirme yapan Nakıboğlu "Halıda iç piyasayı, BCF iplikte ise dış piyasaları hedefliyoruz. Halı satışlarımızın yüzde 80'ini yurtiçine, BCF iplik satışlarımızın ise yüzde 90'ını yurtdışına yapıyoruz. Operasyonel karlılığımız son iki yılda yüzde 20 civarında" dedi.

Nakıboğlu, Gaziantep'in makine halısı üretiminde Dünya'da en büyük merkezlerinden biri haline geldiğini hatırlattı. Türkiye'nin genç ve büyüyen nüfusunun, yıllar itibariyle artan hane halkı tüketim harcamalarının ve son yıllarda hızla artan yeni konut ve kentsel dönüşüm projelerinin de etkisiyle, halı sektörünün ilerleyen yıllarda da hızla büyümesini beklediklerini dile getiren Nakıboğlu, Royal Halı'nın da bu dönemde öncü şirketlerinden biri olacağını söyledi. Üzerine düşen görev ve sorumluluk bilinciyle hem müşterilerine hem de yatırımcılarına katma değer yaratan ürün ve hizmetler vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Ak Yatırım: Borsa İstanbul'a iyi bir şirket kazandırdığımıza inanıyorum

Royal Halı'nın halka arzında 28 aracı kurum yer alıyor. Konsorsiyum liderliğini Ak Yatırım yapıyor. Konsorsiyum adına soruları yanıtlayan Ak Yatırım Genel Müdürü Atilla Penbeci'ye halka arz sonrası beklentiler de soruldu.  Royal Halı'nın potansiyeli için örnek veren Penbeci  "Geçmiş dönemlerde temettüler nakit dağıtılacak olsa varsayımından yola çıktığımızda, en çok kar getiren 20 firmadan biri olacaktı"  dedi. Şirketin kârlı büyüyen şirketlerden olmasını "büyük avantaj" olarak değerlendiren Penbeci "Borsa İstanbul'a iyi bir şirket kazandırdığımıza inanıyorum" dedi.

hakan.goksel@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • süleyman 10 yıl önce Şikayet Et
    art niyetli patron olmadığını nerden bilelim. son 2 yıldan beri yapılan halka arzların %95 inden iş çığırından çıktı.Akıllı patronlar yatırımcıyı kazıklamanın derdinde.2 yıl önce 50 bin endekste aldığım hisse %59 zararda.tam bir skandall.yetkililer resmen uyuyor.
    Cevapla