Türkiye kendi savaş uçağını üretecek!

Türkiye son yıllarda Savunma Sanayi alanında önemli adımlar attı ve onlara yenilerini de eklemeye hazırlanıyor... Müjdeyi ise Savunma Sanayi Müsteşarı verdi. Bayar, F-16'ların yerini alacak savaş uçağı tasarımını yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Türkiye kendi savaş uçağını üretecek!
Türkiye kendi savaş uçağını üretecek!
GİRİŞ 28.03.2013 15:15 GÜNCELLEME 28.03.2013 15:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar , savaş  jeti üzerinde çalıştıklarını belirterek, ''Bu proje, F-16'nın yerini almayı  amaçlıyor. Bu bir geliştirme programı olacak ve önümüzdeki 10-20 yıl içinde operasyonel kullanıma kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konseptin tasarımı yıl sonuna  doğru tamamlanacak'' dedi.

Türkiye son yıllarda Savunma Sanayi alanında önemli adımlar attı ve onlara yenilerini de eklemeye hazırlanıyor... Müjdeyi ise Savunma Sanayi Müsteşarı verdi. Bayar, "F16 'ların yerine geçecek kendi savaş uçağımızı yapmaya hazırlanıyoruz" dedi.

MÜSTEŞAR MÜJDEYİ VERDİ: KENDİ SAVAŞ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ

Savunma sanayi Müsteşarı Murad Bayar, yerli savaş uçağıyla ilgili şunları söyledi; "F16'larımızın yerine geçecek ve F35 uçaklarını tamamlayacak bir savaş uçağının kavramsal tasarımına başladık. Bu sene sonuna kadar bu fazı bitireceğiz. Bunu hava kuvvetlerimizle birlikte yapacağız. Hedefimiz 2023 yılında ilk uçuşunu yapacak savaş uçağının gelişimini yapmak"

İnsansız hava uçakları ve atak helikopteri ile ilgili de bilgiler veren Bayar; "Hürkuş uçağımız var. Tasarımı prototip üretimi tamamlandı. Önümüzdeki aylarda uçuşa başlayacak. Anka'nın 100'den fazla uçuşu
var. Ve bunun da üretimine başlıyoruz. Atak helikopterimiz de üretimlerimiz başladı. Ve ilk teslimatları silahlı kuvvelerine bu sene yapacağız" dedi.

Bayar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına verilen Göktürk 2 uydusundan ilk görüntüler alındığını ve gözlem uydularında yeni çalışmalar olduğunu da söyledi.

 

YORUMLAR 15
  • zarina amirova 11 yıl önce Şikayet Et
    Türk İslam Birliği İstemeliyiz!!!. Türk İslam Birliği kurulsun : Türk-İslam coğrafyasında terörist faaliyetler kökünden kazınacak, teröre tevessül edenler karşılarında son derece caydırıcı bir Türk-İslam Birliği askeri paktının ordusunu bulacaklardır. Birliği oluşturan devletlerin üniter yapıları korunacaktır. Türk-İslam Birliği`nin temel ideolojilerinden biri ise laiklik olacaktır. Dolayısıyla Müslüman olan da olmayan da sağlam bir çatı altında güven içinde yaşayacaktır.
    Cevapla
  • israfil balci 11 yıl önce Şikayet Et
    Cahiller. SİZ hala küçümseyin bu gün uçak yaparsınız yarın uzay mekiği yaparsınız bi yerden başlamak lazım sizlerin çoğunun isteği hep dışarıya bağımlı kalmak. her yapılan bi işe çomak sokmak,sizlerin içi kötü sizin gibilerden ülkeye fayda zaten gelmez bu ülkeyle bu ülkede başarılanlarla gurur duymalısınız yerden yere vurmak yerine ama nerdeee o zihniyet sizlerde, var yok yok atatürkcü yok baş örtü yok dincilik yok bilmem ne bunlarla uğraşın durun sizler böyle düşündükten böyle yaptıktan sonra yabancıların düşüncelerine yaptıklarına da gocunmuyalım syglar anlayanlara
    Cevapla
  • faruk furkan 11 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU NE GEREK VAR ?. Barış oldu artık. silaha yapılan yatırıma yazık değil mi? nedir bu savaş çığırtkanlığı. kanla beslenenler silaha yatırım yapılsın istiyor. sevgi pıtırcığı pkklılar artık ülkemizi tehdit etmeyecek barış oldu. bırakın bu savaş çığırtkanlığını. ne gerek var tanka topa tüfeğe. barışa bu kadar düşman olunur mu? akan kan dursun analar ağlamasın. yeter yaa bırakın dedik savaş masraflarını.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 11 yıl önce Şikayet Et
    savaş uçağına ne gerek var, hani bir türk askeri dünyaya bedeldi. başka ülkeler uçaktan geçti, uzaya gönderdikleri uydularla yıldız savaşlarına hazırlanıyor biz daha uçak yapacağız.
    Cevapla
  • metin akdağ 11 yıl önce Şikayet Et
    remzi altunkaya!!!!. yani sen şimdi; amerika savaş uçaklarını resmini çizerek mi yaptı diyosun:):):) ya sen hangi kitapları okuyosun, şunların listesini yazıver birader. okuyacağıman değil, o kitapları toplatıp yakacağım, ki senin gibi komik tipler çoğalmasın:):):):
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle