'Girişimcilikte Hz. Hatice'yi örnek alın'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınlardan tüccar ve devrinin en büyük lojistikçisi olan Hz. Hatice'nin girişimciliğinin örnek alınmasını istedi.

'Girişimcilikte Hz. Hatice'yi örnek alın'
'Girişimcilikte Hz. Hatice'yi örnek alın'
GİRİŞ 20.03.2013 19:38 GÜNCELLEME 20.03.2013 19:38

Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışı ve vergi rekortmenleri ödül töreni için Bartın'a geldi. Gazetecilere yaptığı açıklamada AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıları kınayan Hisarcıklıoğlu, ''Bu saldırılar bizi Türkiye sevdamızdan ve Türkiye için çalışmaktan vazgeçiremez.'' dedi.

Bartın Valisi Bülent Savur ve il protokolünün katılımıyla Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu, vergi rekortmenleri ödül töreninde sanayici ve işadamlarına hitap etti.

TOBB olarak Türkiye'nin en büyük kadın ve genç girişimci kurullarını kurduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'de girişimciler içinde kadınların oranının yüzde 6'yı olması çok düşük bir orandır. Kızlarımıza ne diyoruz; iyi okusun, sonra iyi bir koca bulsun, evlensin diyoruz. Girişimcilik noktasında babalara sesleniyorum; ne olur kızlarınızı girişimci olarak yetiştirin. Benim ricam, ne olur kızlarınızı yetiştirirken girişimci olmasını sağlayın. Müslüman olarak Peygamberimiz(sav)'in sünnetine uymaya çalışıyoruz. Peki Peygamberimiz (sav)'in eşi Hz Hatice ne iş yapardı. Sadece tüccar değildi, devrinin en büyük lojistikçisiydi. Şimdi örnek aldığımız kişi Peygamberimiz (sav) diyeceğiz, ama onu örnek alırken Hz. Hatice'yi unutacağız. Olmaz öyle şey. Bakın eğer Peygamberimiz(sav)'i örnek alıyorsanız, kızlarınızı girişimciliğe yönlendirin." diye konuştu.

"EKONOMİNİN YILDIZLARI KORUNMALI"

TSO Başkanı İsmail Toksöz'ün isteği üzerine Bartın'a TOBB olarak bir okul yapma sözünü de veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, zenginliğin yolunun girişimci sayısının artırılmasından geçtiğini vurguladı.

UEFA'nın tekniği yüksek futbolcuların hakemler tarafından korunması yönündeki talimatı olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bugün burada vergi rekortmeni ve ihracatçı ödülünü alan işadamı ve sanayicilerimiz de ekonominin yıldızlarıdır, onlara gözümüz gibi bakmalıyız, kendilerini dikkatle koruyup kollamamız lazım. Zengin olmanın tek yolu girişimcilikten geçiyor. Biz her yıl 750 bin kişiye iş bulmak zorundayız. 10 sene sonra 1 milyona çıkacak bu rakam. Tek bir çaremiz var, zengin olmak istiyorsak, Türkiye'deki girişimci sayısını artırmak durumundayız. Başka da şansımız yok." ifadelerini kullandı.

"SİSTEMİ SIFIRDAN YENİLEMEK LAZIM"

Türkiye sistemindeki işleyişi verdiği fare ısırması örneği ile anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sistem ile ancak bu kadar olur. Bu sistemi kökten, sıfırdan yenilemek lazım. Temelden itibaren yenilememiz lazım. Her türlü yapılacak yama bize zarar veriyor. Çünkü bir tarafını düzeltirken diğer taraf açılıyor. Sistemi yenilememiz lazım. Onun için Türk özel sektörü olarak diyoruz ki; bina temelden inşa edilir, orta kattan değil. Bir ülkenin sisteminin yeniden inşası ancak yeni bir anayasa ile mümkün olur. Yeni anayasada da dört siyasi parti bize seçimlerde söz verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Meclis'te eşit ağırlıklı bir komisyon kurdular. Bizim güvencemiz Anayasa Uzlaşı Komisyonu'dur. Bu bir şeyin göstergesi olacak inşallah. Bu sivillerin yazdığı ilk anayasa olacak ama bizim isteğimi şu; hepsinin uzlaşı içerisinde birlikte ‘Bu sivillerde birleşip uzlaşıp anayasa yapılabilirin' en somut göstergesi olsun. Sistemin inşasının buradan başlanması lazım.”

"MARKALAŞMANIN YOLU BİRLİKTEN GEÇER"

Kayseri ve Gaziantep gibi illeri örnek göstererek markalaşmanın yolunun birlik beraberlik ve dayanışmadan geçtiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Büyük illerin arkasındaki tek ilaç birlik ve beraberliktir. Bartın'da da bu ruhu görmenin memnuniyeti içindeyim. Allah, Bartın'a büyük zengin potansiyeller bahşetmiş, şehrin altı kömür üstü yeşillik. Bartın'ın paraya çevrilecek serveti çok. İyi bir motivasyonla Bartın hedeflerine ulaşır. Kadın ve genç girişimcilerimize çok önem verelim." dedi.

Bartın Valisi Bülent Savur da kentin marka şehir olmaya layık olduğunu ve hak ettiğini belirterek Bartın'ı birçok alanda zengin potansiyelleri bulunduğunu ifade etti.

Daha sonra kurumlar ve gelirler vergisi rekortmenleri ile ihracatçı işadamı ve sanayicilerden oluşan 105 kişiye plaketleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın Valisi Bülent Savur tarafından verildi. Program sonunda TOBB Başkanı'na Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz ve Meclis Başkanı Halil Çelen tarafından Bartın'a özgü tel sarma işlemeli üzerinde Hisarcıklıoğlu'nun resminin yer aldığı bir tablo hediye edildi.

KAYNAK: CİHAN