Galatasaray asıl voleyi futbolculardan vurdu

Futbol resitalinden yatırım dersine... Galatasaray, 40 milyon euroluk Şampiyonlar Ligi geliriyle kasasını doldurdu. Fakat asıl voliyi transferiyle vurdu! Kelepire aldığı oyuncular değerlerini 3'e hatta 5'e katladı.

Galatasaray asıl voleyi futbolculardan vurdu
Galatasaray asıl voleyi futbolculardan vurdu
GİRİŞ 18.03.2013 07:52 GÜNCELLEME 18.03.2013 07:52

7.5 milyon euroya alınan Muslera'nın değeri 17 milyon euroya fırladı. 5 milyon euroluk Burak Yılmaz'ın piyasa değeri ise 15 milyon euroya çıktı. 1.2 milyon euroya imza atan Selçuk İnan ise şu an 12 milyon euro...

Akşam'dan Can Mumay'ın haberine göre kazandığı başarılarla Türkiye'yi sokağa döken Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden elde ettiği 40 milyon euroya yaklaşan geliri ile kasasını doldurdu. Fakat kulübün asıl parası oyuncularında yatıyor. Kelepir fiyata aldığı oyuncuların değerlerini katlayan Cimbom, Drogba ve Sneijder gibi yıldızları çok ucuza kadrosuna kattı. Galatasaray son dönemde yaptığı yıldız transferler ve Avrupa başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkmasıyla birlikte de Avrupa arenasında yoluna devam eden Cimbom kadrosuna kattığı Sneijder ve Drogba yıldız transferler olarak göze çarpıyor. Fakat Cimbom iki yıldızını da oldukça kelepir bir fiyata kadrosuna kattı. İkili için toplam olarak 11.5 milyon euro bonservis bedeli ve imza parası ödeyen Galatasaray iki yıldızı da kelepir denebilecek bir fiyata kapattı.

Drogba'nın piyasa değeri şu an 3 milyon euro, Sneijder'in piyasa değeri ise 17 milyon euro olarak ifade ediliyor. Galatasaray'ın iki 'çileğinin' toplam değeri 20 milyon euro olarak ifade edilirken kulüp sadece Sneijder için 7,5 milyon euro bonservis bedeli, Drogba için ise 4 milyon euro imza parası ödedi.

'YENİ BÜLENT' 5 YILDA DEĞERİNİ 27'YE KATLADI

GALATASARAY altyapısından yetişen Semih Kaya'nın vitrine çıktığı 17 yaşında kendisine 200.000 euro civarında bir piyasa değeri biçilmişti. Fatih Terim'in Galatasaray'ın başındaki 3. döneminde A takımda daha çok maçlara çıkma şansı yakalayan Semih Kaya bonservis bedelini son 5 senede 27,5 kat artırmayı başardı. 5,5 milyon euro piyasa değeri bulunan 22 yaşındaki futbolcu Galatasaray'ın geçen yılki şampiyonluğu ve bu seneki Şampiyonlar Ligi zaferinde büyük katkısı bulunuyor.

EMRE ÇOLAK'IN PRİMİ % 4.400

HOLLANDALI teknik adam Frank Rijkaard döneminde A takım ile maçlara çıkmaya başlayan Emre Çolak asıl çıkışını ise Fatih Terim ile birlikte yakaladı. Geçtiğimiz yıl ilk yarıda oynanan Fenerbahçe maçıyla birlikte yıldızı parlayan 21 yaşındaki genç futbolcu sol kanadı etkin kullanması ile tanınıyor.

A takım ile maçlara çıktığı 2008 yılında 100 bin euro bonservis bedeli biçilen Emre Çolak'ın şu anki piyasa değeri 4 milyon 500 bin euro olarak ifade ediliyor. Emre Terim yönetiminde çıktığı maçlarda ilk 11'in değişmez ismi olmayı başarırken piyasa değerini 45 kat artırması ile dikkatleri çekmeyi başardı.

BEDAVA GELDİ ŞİMDİ ATEŞ PAHASI

KISA bir süre içerisinde başarılı performansı ile Galatasaray'da kaptanlık seviyesine yükselen Selçuk İnan 2010-2011 sezonunun sonunda Cimbom'a transfer oldu. Sarı kırmızılılar Selçuk için Trabzonspor'a bonservis bedeli ödemezken oyuncuyla yıllık 2 milyon euro karşılığı 5 yıllık sözleşmeye imza atıldı.

Selçuk'a toplamda 1.2 milyon euro imza parası ödendi. Galatasaray'a transfer olacağı zaman 7 milyon euroluk bir piyasa değerine sahip olan Selçuk değerini kulübü ile beraber yükseltti. 2011-2012 sezonunda Gatasaray'ın şampiyon olduğu sene Selçuk piyasa değerini 12 milyon euroya yükseltmeyi başardı.

YETİŞTİĞİ KULÜBÜ ZENGİN ETTİ

GALATASARAY'IN İtalyan Lazio kulübünden transfer ettiği Fernando Muslera çoğu otorite tarafından yaşayan en iyi 10 kaleciden biri olarak gösteriliyor. Muslera 2011-2012 sezonundaki şampiyonlukta büyük bir katkıda bulunmuştu.

Galatasaray oyuncuya yıllık 2 milyon euro maaş öderken, oyuncunun yetiştirme parasını ise Wanderers Monteviedo isimli kulübe 6.75 milyon euro olarak ödedi. Sarı kırmızılılara geldiği sezon 7 milyon euro piyasa değeri olan Muslera'nın şu anki değeri 13 milyon euro.

SEZONUN EN FLAŞ İSMİ BELLİ!

GALATASARAY'DA bu sezona damgasını vuran futbolcu son haftalarda gösterdiği performansla Burak Yılmaz. Sezon başında Trabzonspor'dan 5 milyon euroya transfer edilen Burak Yılmaz'ın şu andaki piyasa değeri 15 milyon euro. Şampiyonlar Ligi'nde 6 maç üst üste gol atma başarısı gösteren 'kral' lakaplı oyuncunu şu an Şampiyonlar Ligi'nin Cristiano Ronaldo ile birlikte gol kralı. Yıldız oyuncunun peşinde İngiliz Manchester United'ın olduğu söyleniyor.